Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 145-146, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Подарявам капачка за 145 на задната броня за теглича. Днес я купих, но се оказа, че за 145 и 146 са различни, което не предполагах. Капачката е бордо и в добро състояние, ако на някой му трябва - подарявам я.

п.п. ако на някой му се намира излишна капачка от 146 (т. син металик) да звънка.

п.п.2. видях, че има тема "подарявам"... сори за поста тук.
    Alfa Romeo 146 1.8 16V TwinSpark

Comment

• Я да питам и аз нещо мноого смислено. Имам джанти с летни гуми 15-ки. колко са най-големите, които мога да сложа по принцип на 145-ца и с какви гуми?

Comment

• Първоначално публикувано от Celestrial Покажи съобщение
        Я да питам и аз нещо мноого смислено. Имам джанти с летни гуми 15-ки. колко са най-големите, които мога да сложа по принцип на 145-ца и с какви гуми?
        на 15-ки - 195/55 или 185/60. Влизат мисля и 195/60. Иначе за големина на джантата нагоре - и 18-ки може. Стига да си намериш и да може да си позволиш гумите
        166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
        ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

• 17-ките са максималното в границите на разумното. Иначе съм виждал 145 с 19-ки, но едва ли може да се кара нормално
          Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
          ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
          ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97

Comment

• http://suchen.mobile.de/auto-inserat...eatures=EXPORT Ей, това са джантите.
            1999 Alfa Romeo 145 QV 155+ Diesel 5th
            2003 Alfa Romeo 166 2.4 JTD 20v 175hp 385nm 6 Speed Manual (ex)
            1999 Alfa Romeo 145 1.4 T.S. Junior (ex)

Comment

• E, чак за тези последните не съм дорасъл , но все пак мерси. нека първо да я постегна за зимата, а лятото, стига да има ресурси, ще я направя звер.

Comment

• Първоначално публикувано от ML 20V Покажи съобщение
                Ей, това са джантите.
                Много негърски бре Тия по-скоро ще отиват на някой Ескалейд, Хамър, GMC или некой друг подобен камион
                Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

• Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                  Много негърски бре Тия по-скоро ще отиват на някой Ескалейд, Хамър, GMC или некой друг подобен камион
                  Точно, те са директно взети от кадилак.
                  1999 Alfa Romeo 145 QV 155+ Diesel 5th
                  2003 Alfa Romeo 166 2.4 JTD 20v 175hp 385nm 6 Speed Manual (ex)
                  1999 Alfa Romeo 145 1.4 T.S. Junior (ex)

Comment

• Моята Алфа няма читаво парно. Мисля, че проблемът е защото не може да загрее, но май не е само това. Сега се прибирам, карах 20 километра и стрелката мръдна съвсем леко от началното положение. По принцип, ако попадна в задръстване или работи на място си заковава 90 и не мърда. Лятото също веднага вдигаше 90 и не мърдаше от там. На извънградско също. За термостат ли съм? Тръбите не съм си правил труда да опипвам.

Дори и при температури над 0 не духа топло, колкото други марки коли, които карам. Там понякога се налага да намалявам парното дори, а при 146-цата си го държа на 26 или на макс. Разлика няма.

Някакви идеи? За вътрешното радиаторче като се сетя и ми става лошо. Общо взето май си водя монолог, но....
                    Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                    Mazda 6 2.3 2005
                    sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
                      Моята Алфа няма читаво парно. Мисля, че проблемът е защото не може да загрее, но май не е само това. Сега се прибирам, карах 20 километра и стрелката мръдна съвсем леко от началното положение. По принцип, ако попадна в задръстване или работи на място си заковава 90 и не мърда. Лятото също веднага вдигаше 90 и не мърдаше от там. На извънградско също. За термостат ли съм? Тръбите не съм си правил труда да опипвам.

Дори и при температури над 0 не духа топло, колкото други марки коли, които карам. Там понякога се налага да намалявам парното дори, а при 146-цата си го държа на 26 или на макс. Разлика няма.

Някакви идеи? За вътрешното радиаторче като се сетя и ми става лошо. Общо взето май си водя монолог, но....
                      По симптомите, които описваш колега, ми се струва, че точно термостатът ти е заминал, аз имах същите проблеми и след като го смених всичко се оправи
                      Alfa Romeo 146 Junior EX/Alfa Romeo 146 Ti EX /Alfa Romeo 156 GTA EX/Alfa Romeo 147 GTA wannabe

Comment

• Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
                        Моята Алфа няма читаво парно. Мисля, че проблемът е защото не може да загрее, но май не е само това. Сега се прибирам, карах 20 километра и стрелката мръдна съвсем леко от началното положение. По принцип, ако попадна в задръстване или работи на място си заковава 90 и не мърда. Лятото също веднага вдигаше 90 и не мърдаше от там. На извънградско също. За термостат ли съм? Тръбите не съм си правил труда да опипвам.

Разхода на бензин как ти е? Предполагам е чувствително завишен, ако е както го описваш 20км и едва едвам мърда стрелката за температурата...
                        Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT

Comment

• По последно засичане към 11 на 100 градско, като колата не се жали и винаги е давала толкова от както я имам. Днес все пак беше -8 и се чудя дали не се дължи на това незагряването, но явно ще се сменя термостат. Стрелката едвам стига делението между 50 и 90, но мръдва, не е като да не мръдва Междувременно парното не се спира. Може би, преди да се застуди не съм забелязвал проблема, защото не карах на парно.
                          Last edited by DerMeister; d.m.y г., 02:04.
                          Mazda 6 2.3 2005
                          sigpic

Comment

• По симптомите и аз мисля,че е термостат.Сменил съм 5 коли и никоя не е имала парно като италианските(предишната ми Браво и сега Алфата).В студа сутрин като я запаля я оставям да поработи около 2-3 мин. на едно място,тръгвам и след 400-500 метра започва да духа топло.Работя на 3км. от вкъщи докато стигна в колата е баня(е малко пресилено баня,но е топло вътре).
                            Fiat Bravo 1.6 16V 97" ex ex...My first italian beast
                            Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 95" 150+++hp ex... Bye my come dream...
                            Alfa Romeo 156 1.8 T.S. 99" with head from Quadrifoglio Verde ex.
                            Alfa Romeo 155 2.0 8V SUPER 94"

Comment

• хмм странно, аз все си мисля, че с прецакан термостат би трябвало и разхода да ти е повишен, от това че работи доста дълго време студена...

FIAT Coupe 16VT

Comment

• Ами и аз съм го чувал това, но не мога да си обясня какво значение би имала температурата при постоянно каране. Ако стоиш на място и вместо на 900 работи на 1100 оборота ок, но при движение?
                                Mazda 6 2.3 2005
                                sigpic

Comment

Working...
                                X